Home » Любопитно » Умря докторът, който се разболя от К-19 и почерня, докато се лекуваше

Умря докторът, който се разболя от К-19 и почерня, докато се лекуваше

В Китай лекар на име Ху Вейфенг е починал от заразяване с коронавирус: не само самото заболяване отслабило организма на мъжа, но и лечението, съобщават световните издания. На последните си снимки жителят на Китай изглежда сякаш принадлежи към различна раса от хора. Цветът на кожата на лекаря се е променила съществено.

В продължение на четири месеца китайският медик се бори с болестта, но, за съжаление, безуспешно. Смъртта му е настъпила преди няколко дни. Интензивното лечение е довело до факта, че в края на живота си мъжът не приличал на себе си: кожата на китаеца внезапно почерняла. Необходимо е да се отбележи, че заедно с Ху Вейфенг и друг негов лекар колега – Ю Фан, почерня по същия начин, след като се зарази от коронавируса.

Той обаче е успял да премине успешно лечението и да се възстанови от смъртоносното заболяване. Лекарите обвиняват за промените лекарствата или хормоналните нарушения. Вторият вариант може да бъде резултат от нарушена функция на черния дроб. Известно е, че коронавирусът засяга белите дробове, стомаха, черния дроб и други органи (включително мозъка).

Ху Вайфенг не е единственият лекар, който е спасявал хората, но не е успял да опази себе си. Преди инфекцията лекарят е водил активната си дейност в централната болница в Ухан. От тази болница той е станал шестата жертва на Covid-19. Важно е да се отбележи, че шестимата починали са само според официалната статистика, но в действителност могат да са и много повече. Снимки на ужасяващия външен вид на лекаря и колегата му бяха публикувани в медиите още през април.

Тогава са започнали да се появяват страничните ефекти от интензивното лечение, ако, разбира се, виновни са лекарствата. Струва си да се отбележи, че това е единственият случай, когато борбата с вируса води до странни и плашещи последици. Повечето пациенти са се сблъсквали с температура, болки в цялото тяло и слабост, но не и с промяна в цвета на кожата.

Превод и редакция: БЛИЦ